Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: Πορσελάνινη Χρονοκύληση//X-Saltibagos

CHR_4491

Μια υπέροχη performance απο τους  X-saltibagos  με τίτλο :
Πορσελάνινη Χρονοκύληση 


Ακριβώς τη στιγμή που έπιασε στα χέρια της την πρώτη της μωρουδιακή κούκλα, είδε στο λευκό της πορσελάνης να ζωγραφίζεται το μέλλον της. Αμέσως κατάλαβε πως εκείνη δεν ήταν σαν τα άλλα κορίτσια που σταματούν να παίζουν με τις κούκλες τους στην προεφηβεία, εκείνη ερωτεύτηκε δυο γυάλινα μάτια κι είδε στο μπλε τους τη θάλασσα της ύπαρξής της. Έκτοτε ο πραγματικός κόσμος έχασε τη λάμψη και τη γοητεία του –αλήθεια ποια λάμψη μπορούσε να συγκριθεί με εκείνη της πορσελάνινης γυάλισης και ποια γοητεία με εκείνη των πολύχρωμων αριστοκρατικών φορεμάτων?-. Ήταν πλέον αποφασισμένη πως το σώμα της ήταν απλά ένα ξενοδοχείο κατώτερης διαλογής και πως η ψυχή της θα υπήρχε μόνο μέσα από τις κούκλες της. 

Κάπως έτσι, το κορίτσι άρχισε να μεγαλώνει και μαζί και οι πορσελάνινοι έρωτες. Από την αθωότητα του μωρού πέρασε στη συνειδητοποίηση της κοριτσίστικής του ταυτότητας κι από εκεί αμέσως μεταμορφώθηκε σε έφηβη επαναστάτρια. Έπειτα ωρίμασε, ανακάλυψε τη σεξουαλικότητά της κι έγινε γυναίκα κι ύστερα ο χρόνος την μεταμόρφωσε σε μεσήλικη-έμπειρη πια από τη ζωή, μέχρι που γέρασε όπου το μόνο που την κράτησε ζωντανή ήταν η ανάμνηση της νεότητας.

Λένε πως αν είχαμε δύο ζωές, θα είχαμε την πολυτέλεια να ζήσουμε την πρώτη ζωή σαν πρόβα τζενεράλε και τη δεύτερη σαν παράσταση. Το κορίτσι όχι μόνο γνωρίζει πως έχει μόνο μία ζωή αλλά επίσης ξέρει πως σύντομα η ύπαρξή του (όπως άλλωστε και όλων μας) θα γίνει θρύψαλλο πορσελάνης στροβιλιζόμενο τρελά στη δίνη του χρόνου. Το κορίτσι είναι λοιπόν έτοιμο να δώσει την παράσταση της ζωής του μέσα από τις αγαπημένες κούκλες.
Ε-Ν. Σ.

Φωτογραφίες : Χριστίνα Σπηλιωτοπούλου

Βίντεο : Bonelli Arte