ujuhib

Νέες Εκδόσεις «Πικραμένος» – 24 ώρες ακόμη Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος

  • 1 December 2017 - 8 December 2017 | 00.00-00.00
  • Πάτρα

24 ώρες ακόμη

Ανδρέας Γ. Χριστόπουλος

ujuhib

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις «Πικραμένος» το νέο μυθιστόρημα του Ανδρέα Γ. Χριστόπουλου, 24 ώρες ακόμη.

Μια  σκηνοθετικά πλεγμένη πλοκή, που εκτυλίσσεται ανάμεσα στην Πάτρα και την Αθήνα τα χρόνια. Οι ήρωες του μυθιστορήματος, γνώριμες φιγούρες στους τύπους της καθημερινότητάς μας, βιώνουν την κοινωνία της απληστίας, της αξιακής παρακμής και της κρίσης των ανθρώπινων σχέσεων. Όμως οι συνθήκες τους ωριμάζουν. Οι συζητήσεις τους συντελούν στις απαντήσεις καίριων ερωτημάτων: Τι περιθώρια ελεύθερου χρόνου επιτρέπονται στον καθέναν μας τελικά μέσα στην κοινωνική συνθήκη που ζούμε; Πόσο ικανοί είμαστε να διαχειριστούμε την απαραίτητη για την πνευματική καλλιέργεια «σχόλη»;

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

 

Ο Αλέξης Ζήρος, πρώην κατάδικος για φόνο, χάνει τις ημέρες του σε ένα μικρό ασήμαντο ουζερί, βιώνοντας τη ρουτίνα ενός ανθρώπου που δεν έχει όνειρα, παρόν ή μέλλον.

Νικημένος από το τίποτα της καθημερινότητας, απαίδευτος, μόνος και απαθής, δέχεται μια πρόταση από έναν άνθρωπο που είναι σίγουρος ότι δεν γνωρίζει. Θα εγκαταλείψει τα ασήμαντα της δικής του καθημερινότητας και στον μικρό επίγειο παράδεισο όπου ζει ο άγνωστος εργοδότης του θα προστατεύει το 24ωρό του, ώστε να ζει εντελώς απομονωμένος χωρίς να θέλει να βλέπει ή να μιλά με κανέναν. Θα δεχθεί και θα ζήσει ένα ταξίδι στον κόσμο της παιδείας και της γνώσης για το οποίο ποτέ δεν είχε προετοιμαστεί, θα βιώσει τη σκληρότητα της κοινωνίας και των ανθρωπίνων σχέσεων, θα φτάσει εντελώς μόνος και πάλι σε αδιέξοδα που τον νικούν και τον πνίγουν.

Μέσα από μια κινηματογραφική ιστορία με γρήγορους ρυθμούς περιγράφεται η σημερινή Ελλάδα της βαθιάς παρακμής, οι ανθρώπινες σχέσεις της ιδιοτέλειας, η διαχρονική ανικανότητα των πολιτικών, τα Μέσα Ενημέρωσης και εντέλει το συμπέρασμα:

Ο χρόνος είναι το πολυτιμότερο αγαθό στη σύντομη ανθρώπινη διαδρομή. Έχεις χρόνο; Κι αν τον έχεις, ξέρεις τι να τον κάνεις;

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Ανδρέας Χριστόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1958. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΙ Πατρών στον κλάδο των Τουριστικών Επιχειρήσεων. Η ενασχόλησή του με την δημοσιογραφία ξεκίνησε από τα 15 του χρόνια όταν εξέδιδε χιουμοριστική εφημερίδα στο σχολείο του (Γ΄ Γυμνάσιο Πατρών). Από τα 16 του εντάχθηκε στο δυναμικό της αθλητικής εφημερίδας Αθλητικά Νέα και από τότε εργάζεται συνεχώς στα ΜΜΕ, σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. 

Το 1982 σε ηλικία μόλις 24 ετών αναλαμβάνει ως αρχισυντάκτης την ημερήσια εφημερίδα των Πατρών Αλλαγή. Το 1986 μεταπήδησε στην ιστορική εφημερίδα Η Ημέρα, επίσης ως αρχισυντάκτης, ενώ έγινε ανταποκριτής των εφημερίδων Ελευθεροτυπία και Μακεδονία. Παράλληλα εργάστηκε και στην κρατική ραδιοφωνία με εκπομπή αφιερωμένη στην δραστηριότητα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το 1988 απέκτησε την εφημερίδα Η Ημέρα, ως ιδιοκτήτης και εκδότης της, ενώ ανέλαβε διευθυντής προγράμματος στον ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Πάτρα». 
 

Ως εκδότης της Ημέρας εξέδιδε την αθλητική εφημερίδα Sportweek, ίδρυσε τον ραδιοφωνικό σταθμό «Ημέρα FM», το μηνιαίο περιοδικό Ημερολόγιο, τον οδηγό διασκέδασης Μέρα–Νύχτα και πλήθος άλλων εξειδικευμένων εκδόσεων δημιουργώντας ένα πλήρες Media Group. To 2005 αποχώρησε από την Ημέρα και εξέδωσε την ημερήσια εφημερίδα Σημερινή (2005-2010) και στη συνέχεια τον Πατρινό Τύπο (2011). Εργάστηκε ως διευθυντής προγράμματος στο «Ράδιο Γ» και στην τηλεόραση της «ΟΡΤ» (Ηλεία). 

Σήμερα είναι διαχειριστής της ιστοσελίδας molonoti.gr (από το 2011), εκδίδει την εφημερίδα «Μ» (Μολονότι), ενώ αρθρογραφεί καθημερινά σε 10 ημερήσιες περιφερειακές εφημερίδες. Έχει εκδώσει το Στοίχημα (διήγημα) και το Μισές αλήθειες (απάνθισμα των κυριότερων άρθρων του). 

Πάτρα: Εκδόσεις «Πικραμένος», 2017
320σ.· 14Χ23,5εκ.
ISBN 978-960-6628-99-3
Βιβλιοδεσία/Εξώφυλλο: Μαλακό
€ 14,00