σκουρτης φωτο

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017 στο θέατρο «ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΕΧΝΗΣ» «ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΥΤΕΣ» του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΚΟΥΡΤΗ

  • 9 October 2017 - 15 October 2017 | 00.00-00.00
  • Πάτρα
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017 στο θέατρο "ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΕΧΝΗΣ"
 
τιμητική πανελλήνια πρώτη του καινούργιου συγκλονιστικού έργου "ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΥΤΕΣ" του συγγραφέα πολλών και μεγάλων θεατρικών επιτυχιών ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΚΟΥΡΤΗ.
σκουρτης φωτο
 
Θα σας καθηλώσει… απ΄την αρχή μέχρι το απρόβλεπτο τέλος του
 
Το έργο έχει δυο πολύ δύσκολους αντρικούς ρόλους και έναν γυναικείο – σύμβολο του Έρωτα – ως παγίδα της Εξουσίας να εξουδετερώσει τον τελευταίο  πολίτη που πολεμάει για την ελευθερία.
Σκηνοθέτης ο απόφοιτος της σχολής του «Θεάτρου Τέχνης» και στέλεχος τώρα του ΔΗΠΕΘΕ Πατρών Βασίλης Κόκκαλης και στους μοναδικούς ρόλους ο Παλαιλόγος  Χαλίδας και ο Δημήτρης Τζαβάρας. Στο ρόλο της γυναίκας η Σάντυ Πατσαούρα της οποίας την κίνηση επιμελείται η χορογράφος  Βίκυ Αγόρα.
Ο ρόλος της-ρόλος σύμβολο, δεν έχει λόγια, έχει όμως ολόγυμνη παρουσία σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, μια και η Εξουσία τη χρησιμοποιεί ως «τυρί» στη φάκα της, για τον τελευταίο πολεμιστή της ελευθερίας του ατόμου.
 Ένα έργο που θα σας καθηλώσει με τη δύναμή του και θα σας προβληματίσει δημιουργικά. 
Το έργο "Παγιδευτές" είναι το μόνο έως τώρα άπαιχτο της Πενταλογίας του Γιώργου Σκούρτη. Τα άλλα 4 "Νταντάδες", "Μουσικοί", "Εκτελεστές", "Ηθοποιοί", έχουν παιχτεί στο "Θέατρο Τέχνης".
 Οι "Παγιδευτές" είναι ο ανελέητος πόλεμος ανάμεσα στο Καλό και στο Κακό, που μάχονται λυσσαλέα για την Εξουσία και διαδραματίζεται στην διάρκεια αυτού του πολέμου.
Οι "Παγιδευτές" είναι ένα έργο για τον πολίτη-οπλίτη που μάχεται την ΕΞΟΥΣΊΑ. 
Μετά την Πάτρα η παράσταση θα παρουσιαστεί σε αθηναϊκό θέατρο καθώς σε και σε άλλες πόλεις.
 
 
O Γιώργος Σκούρτης  πρωτοεμφανίστηκε το 1970 στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν με το θεατρικό Οι νταντάδες, ένα έργο-σταθμό της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας, και ακολούθησαν πολλά και σημαντικά θεατρικά έργα του που τον κατέταξαν μεταξύ των κορυφαίων λογοτεχνών της γενιάς του. 
Ο Γιώργος Σκούρτης είναι Λογοτέχνης με την κύρια έννοια του όρου.  Η συγγραφή για εκείνον ήταν ο μόνος εύκολος και ανώδυνος τρόπος για να συγκρατήσει την οργή του ενάντια στο κοινωνικό άδικο και να ισορροπήσει τα υπαρξιακά του άγχη. Κι αυτή του η «συγγραφική οργή» δημιούργησε «τομή» στο ελληνικό θεατρικό και το λογοτεχνικό πεδίο, επηρεάζοντας τους νεότερους συγγραφείς, με το καινούργιο ήθος και ύφος γραφής του.