Δείτε φωτογραφίες απο την έκθεση του Γιώργου Κυλπάση στο Καφέ «Γέφυρες»

bdf

Έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Κυλπάση στο καφέ «Γέφυρες»

 

Την Τρίτη 22/11 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής  έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο “Τravel 14”  του Γιώργου Κυλπάση στο καφέ Γέφυρες στην οδό Πατρέως 86 από τις 22 Νοεμβρίου μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου.

Μια υπέροχη έκθεση απο ταξίδια του Γιώργου Κυλπάση με χαρακτηριστικό στοιχείο της street photography μας γέμισε εικόνες απο το εξωτερικό που κέντριζαν το ενδιαφέρον χρησιμοποιώντας κατάλληλα το φυσικό φως και αναδεικνυαν την ανθρωπινη φιγούρα.

Για τον Γιώργο Κυλπάση

Μέχρι και το 2013 θυμάται κυρίως τις καλοκαιρινές του διακοπές με φίλους, σε φωτογραφίες με μηχανές μιας χρήσης,  αγορασμένες από το πλησιέστερο μίνι μάρκετ του νησιού, τραβηγμένες άχαρα με “κομμένα’’ χέρια, πόδια, κεφάλια, στραβές θάλασσες και ορίζοντες με φόντο το Αιγαίο. Την Άνοιξη του επόμενου έτους και σε έναν Φωτομαραθώνιο τραβάει την πρώτη του φωτογραφία, έναν “αρτιμελή” πλαστικό Superman – μινιατούρα, καρφωμένο στον τοίχο του παλιού καρνάγιου στη Μαρίνα της Πάτρας (ακόμη τον θυμάται). Λίγες μέρες μετά ο αδερφός του επαγγελματίας φωτογράφος του χαρίζει μια ολοκαίνουρια ψηφιακή μηχανή, παροτρύνοντας τον να συνεχίσει. Ένα μοναχικό ταξίδι στο Άμστερνταμ τον Μάρτη του 2014 του δίνει την προσωπική πολυτέλεια χρόνου, να περιπλανηθεί για πέντε μέρες στην πόλη, φωτογραφίζοντας σύννεφα, κανάλια, γέφυρες, ποδήλατα και ανθρώπους. Από τότε εξακολουθεί να κάνει δώρο στον εαυτό του ένα ταξίδι τον χρόνο και πάντα με παρέα, ξεκλέβοντας λίγο ή και  περισσότερο χρόνο μόνος με τη φωτογραφική του μηχανή. Αυτό είναι και το Travel 14, 14 φωτογραφίες- στάσεις στο Άμστερνταμ, την Βαρκελώνη, Τουρκία, Βουδαπέστη, μέχρι το επόμενο ταξίδι, σε δύο μέρες ακριβώς από σήμερα.

 

Χορηγός επικοινωνίας: ak3fotografiahttp://www.ak3fotografia.com/

 

 

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης «Οι Γέφυρες»

 «Οι Γέφυρες» είναι το πρώτο καφέ στην Πάτρα, στο οποίο εργάζονται άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας- μέλη του ΣΟΨΥ Πάτρας. Το καφέ συμβάλλει στην επαγγελματική και κοινωνική επανένταξη ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, προσφέροντας το δικαίωμα της εργασίας και μεριμνώντας δραστικά για την ψυχοκοινωνική τους αποκατάσταση. «Οι Γέφυρες» αποτελούν μία γενναία πράξη κατά του αποκλεισμού, της προκατάληψης και του στίγματος, που συνοδεύουν την ψυχική νόσο. Η αγορά του εξοπλισμού και γενικότερα η δημιουργία του καφέ "Οι Γέφυρες" πραγματοποιήθηκαν χάρη στην ευγενική υποστήριξη του συνδέσμου VINCI.

Πατρέως 86, Τηλέφωνο: 2610623963

"Love and work are the cornerstones of our humanness." – Sigmund Freud

 

Δείτε φωτογραφίες :