(ΔΕΙΤΕ VIDEO-PHOTO) Γυρίσματα για την ταινία “Ζορμπάς” στη Στούπα!

                                      Γυρίσματα για την ταινία “Ζορμπάς” στη Στούπα! 

                                                           Σκηνοθέτης  ο Μπάμπης Τσόκας 

Μια παραγωγή, που στόχο έχει να αναδείξει την ιστορία των ανθρώπων, που άφησαν το στίγμα τους στην  Ελλάδα, όπως και η Μαρία Κάλλας, η ταινία για τη ζωή της οποίας έχει ήδη ολοκληρωθεί.

5h6gtb DSC_4404 -ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑ 1 DSC_4406 -Κατερίνα Εξαρχουλέα h6gtrt i7htgt

Σύμφωνα με τον κ. Τσόκα, πρόκειται για μια ταινία μυθοπλασίας, το αποτέλεσμα του οποίου ελπίζει πως θα είναι εκπληκτικό, χάρη στην αγάπη των ανθρώπων που συμμετέχουν. 

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Μπάμπης Τσόκας, διευκρινίζει ότι ο Γιώργης Ζορμπάς ήταν ο πραγματικός Ζορμπάς, τον οποίο δεν ξέρουν οι Ελληνες, νομίζοντας πολλοί πως είναι ο Κρητικός Ζορμπάς και πως το μυθιστόρημα του Καζαντζάκη αναφέρεται στην Κρήτη και όχι στη Στούπα.

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης, όπως λέει, έχει αφιερώσει τη ζωή του να παρουσιάζει τους Ελληνες σε όλον τον κόσμο και χάρη στον Θανάση Ψαρούλη και τους εθελοντές προχώρησε στα γυρίσματα «αυτής της μεγάλης παραγωγής, χωρίς χρήματα, για να αναδειχθεί όλος αυτός ο θησαυρός της Ελλάδας».

Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει από τον Απρίλιο σε Στούπα και Καλαμάτα και αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον 1 χρόνο.

Στο ρόλο του Ζορμπά είναι ο Χρήστος Ζερίτης και όλοι οι συντελεστές είναι από τον τόπο μας, μεταξύ των οποίων ηθοποιοί από τα τοπικά θεατρικά σχήματα.

………………………………………………….

n-MPAMPIS-TSOKAS-628x314

«Η δική μας Μαρία Κάλλας»  σκηνοθέτης  Μπάμπης Τσόκας

Η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία είχε την πρωτοβουλία να αναθέσει στον Ελληνοσουηδό, Πρεβεζάνο σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα, τη δημιουργία της ταινίας «Η δική μας Μαρία Κάλλας».

Για τη δημιουργία της εργάστηκαν και συμμετείχαν εθελοντικά υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη μέλη της Αμφικτυονίας, ο Σύλλογος των Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας (Μ.Σ.Κ.) «Μαρία Κάλλας», η Ένωση Φίλων «Μαρία Κάλλας», ο Μεσσηνιακός Σύλλογος Νέας Υόρκης «Ο Αριστομένης», ηθοποιοί, οπερατέρ, συγγραφείς, ποιητές, πρόξενοι, γλύπτες, καλλιτέχνες, μουσικοί, επαγγελματίες, δημοσιογράφοι, εφημερίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί.

Ο Ελληνοσουηδός σκηνοθέτης θέλει να αναδείξει μια άλλη πλευρά της Κάλλας, λιγότερο γνωστή στο ευρύτερο κοινό, αυτή που έζησε με τον σύζυγό της, Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι, σε Μιλάνο, Βερόνα και Μεσσηνία. Τον ρόλο της κορυφαίας υψίφωνου έχει αναλάβει η Ελληνίδα καλλιτέχνης από την Καλαμάτα, Μυρτώ Καμβυσίδη.