Μεγάλη επιτυχία είχε η πρεμιέρα της παράστασης Φουέντε Οβεχούνα- Πηγή των Αμνών @ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Y95A8347

Το έργο "Φουέντε Οβεχούνα- Πηγή των Αμνών " του Λόπε ντε Βέγκα το οποίο σκηνοθετεί ο Σταύρος Τσακίρης για την Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας είχε μεγάλη επιτυχία εχθές το Σάββατο πρεμιέρα.Κατάμεστο το δημοτικό θέατρο όπου το Πατρινό κοινό παρακολούθησε την παράσταση στην οποια πρωταγωνιστεί ο Χρυσικάκος, παρατηρώντας τα εξαίσια σκηνικά που κερδίζουν τις εντυπώσεις. 'Εξαιρετικός και ευρηματικός για άλλη μια φορά ο σκηνοθέτης Σταύρος Τσακίρης. Πρόκειται για την πραγματική ιστορία των κατοίκων ενός χωριού της Ισπανίας του 1470, όπου οι κάτοικοί του, ξεσηκώθηκαν εναντίον του αδίστακτου διοικητή Φερνάν Γκόμεθ ντε Γκουθμάν(Χρυσικάκος) με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Παρά τα σκληρά βασανιστήρια που υπέστησαν οι κάτοικοι του, κανείς δεν ομολόγησε την δολοφονία και η απάντησή τους ήταν στερεότυπη: ό,τι για όλα ευθύνετο η Φουέντε Οβεχούνα , δηλαδή το χωριό.

Y95A8388 Y95A8539

Η κοινωνία του ισπανικού χωριού πέρασε στην ιστορία , έγινε θρύλος και αργότερα μεταφέρθηκε στη θεατρική σκηνή από τον σημαντικότερο εκπρόσωπο του ισπανικού κλασικού θεάτρου Λόπε ντε Βέγκα (1562-1635) «Η πηγή των Αμνών» αναδείχτηκε σε «σύμβολο» των επαναστατημένων λαών . Αν και πρόκειται για ένα έργο τρυφερό και βαθύτατα κοινωνικό, έθεσε τον προβληματισμό βασικών ζητημάτων , σχετικά με την δύναμη της εξουσίας , την πολιτική θέση του ατόμου απέναντι στους καταπιεστές αλλά και θέματα όπως η ιδιοκτησία γης, η δυσβάσταχτη φορολογία, η διαχείριση των ατομικών ελευθεριών.

Το έργο παραμένει διαχρονικό, θέτει επί τάπητος προβλήματα που αναζητούν λύση στον παγκόσμιο χάρτη και δίνει έμφαση στο πολιτικό ερώτημα :

Πρέπει να αποτελεί κοινωνική συνείδηση ή επαφίεται στην ατομική ηθική το καθήκον της συλλογικής ευθύνης? 
Y95A8293 Y95A8813
Συντελεστές:
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Νίκος Γκάτσος
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΔΙΑΣΚΕΥΗ & ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: Σταύρος Σ. Τσακίρης
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Βασίλης Παπατσαρούχας
ΜΟΥΣΙΚΗ: Θάνος Μικρούτσικος
ΣΤΙΧΟΙ: Γιώργος Μιχαηλίδης
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: Νίκος Σωτηρόπουλος
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Πέτρα Μαυρίδη
ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ:Τίνα Pople Παραλή,Μυρτώ Κοσμοπούλου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:'Ελενα Μπονέλη
 

Πρωταγωνιστεί ο Τάκης Χρυσικάκος 
και παίζουν οι ηθοποιοί ( με αλφαβητική σειρά):
Διονύσης Βούλτσος, Μάρκος Γέττος, Φάνης Δίπλας, Σπύρος Κουβαρδάς, Ελένη Μποζάκη, Κωνσταντίνος Νικούλης, Δημήτρης Παγώνης, Νίκη Παύλου, Βασίλης Σιδερόπουλος, Γεράσιμος Σοφιανός, Νάνσυ Χριστοπούλου, Τάκης Χρυσικάκος.

Ινφο:
Δημοτικό Θέατρο Απόλλων
Πληροφορίες-Κρατήσεις 2610 273613