Blaqk: Capturing the Moment @Studio 4 (Φωτογραφίες)

Y95A2597

Πραγματοποιήθηκαν εχθές Παρασκευή 26/01 τα εγκαίνια της έκθεσης Capturing the Moment απο τους Blaqk με μεγάλη επιτυχία,στο δημιουργικό αυτό χώρο τα έργα τους έδωσαν μια διαφορετική εικόνα στα καθημερινά πλαίσια.Το studio 4 στηρίζει artists και τον εναλλακτικό χώρο έκφρασης.

Tο ανεξάρτητο πολιτιστικό ίδρυμα Studio 4 παρουσιάζει την έκτη και τελευταία έκθεση που πραγματοποιείται στο project space Temporary Duplex, το οποίο –όπως υποδηλώνει και η ονομασία του– είναι προσωρινό και αποτελείται από δύο τμήματα: 

Tην αίθουσα Temporary Duplex: The Laundry, η οποία στεγάζεται σε έναν χώρο, στον οποίο ξεκίνησε η γκαλερί The Breeder. Πλέον, ο χώρος λειτουργεί ως αποθήκη και γραφείο μιας τουριστικής επιχείρησης, στην οποία –μεταξύ άλλων εργασιών– πραγματοποιείται το καθημερινό πλύσιμο λευκών ειδών.

Την αίθουσα Temporary Duplex: The Lockers, που στεγάζεται σε έναν χώρο ο οποίος αποτελούσε την έδρα του «Σκορδάδικου» πίσω από την πλατεία Κουμουνδούρου. Πλέον, η βασική χρήση του χώρου είναι η ολιγόωρη αποθήκευση αποσκευών. 

Τα κατάλοιπα από τις προηγούμενες χρήσεις και τα ίχνη της κύριας χρήσης είναι εμφανή, τόσο στον φυσικό χώρο της επιχείρησης όσο και σε φαινομενικά ουδέτερες τοποθεσίες του διαδικτύου: μια ξύλινη πόρτα που θυμίζει νησί, ένα παράθυρο καθρέπτης, σημάνσεις μόνο στα αγγλικά, η επωνυμία της επιχείρησης στους χάρτες της google, καθώς και κωδικές ονομασίες των διαφόρων διαμερισμάτων της που βρίσκονται στην περιβάλλουσα περιοχή.

Το εκθεσιακό πρόγραμμα του Temporary Duplex ολοκληρώνεται με την πέμπτη ατομική έκθεση του εικαστικού διδύμου Blaqk, με τίτλo Capturing the Moment σε εικαστική επιμέλεια Ανδρέα Φακή.

Οι Βlaqk αποτελούνται από τους Γρηγόρη Παπαγρηγορίου (1986, Αθήνα) και Χρήστο Τζαφέρο (1985, Χαλκίδα). Δραστηριοποιούνται στον δημόσιο χώρο ως δίδυμο από το 2011 και έχουν παρουσιάσει μεγάλης κλίμακας έργα τους στη Γκντίνια, στη Σικελία, στην Βαλένθια, στη Ρώμη και στο Μόναχο.

Επιμελητικό Κείμενο

Η έκθεση Capturing the Moment αποτελείται από έργα του εικαστικού διδύμου τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά και εντάσσονται σε μια νέα περίοδο, η οποία αποκτά τα βασικά χαρακτηριστικά της μέσα από τη βιωματική εμπειρία των ίδιων των δημιουργών. Μια διαδικασία η οποία προκύπτει από τον μη-διαχωρισμό του προσωπικού και του επαγγελματικού χρόνου· της καλλιγραφίας και της γεωμετρίας, από τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους. Η απλότητα, η ισορροπία, η αυτοτέλεια, η συμπληρωματικότητα και άλλες πιο ρευστές έννοιες που ενέχονται στο έργο των Blaqk, προκύπτουν κατά αυτό τον τρόπο.

Κείμενο Εικαστικών
Στη συγκεκριμένη σειρά έργων έχουμε χρησιμοποιήσει δύο διαφορετικά στοιχεία που το ένα συμπληρώνει και εξισορροπεί το άλλο. Τα τρία έργα στον χώρο του Lockers ισορροπούν μεταξύ τους και λειτουργούν με έναν συμπληρωματικό τρόπο, ενώ η μεγαλύτερης κλίμακας τοιχογραφία στον χώρο του Laundry συνδέεται με τα έργα σε μουσαμά, δημιουργώντας μία ενιαία σύνθεση, η οποία για εμάς εκφράζει έννοιες όπως η κίνηση, η επανάληψη και η κατάσταση της στιγμής της δημιουργίας των έργων. 

Τemporary Duplex
Εγκαίνια: Παρασκευή 26 Iανουαρίου 2018, ώρα 20.00 – 23.00 (είσοδος ελεύθερη)
Διάρκεια: 27 Iανουαρίου – 11 Φεβρουαρίου 2018 κατόπιν ραντεβού (Βοutique Athens: 6976484135)
Επικούρου 16 (Τemporary Duplex: The Lockers)
Ευμορφοπούλου 6 (Τemporary Duplex: The Laundry)
Αθήνα 105 53

Φωτογραφίες Bonelli Arte