Έφυγε από την ζωή ο γνωστός Πατρινός μουσικός Σπύρος Μπονέλης

  • 1 January 1970 - 1 January 1970 | 00.00-00.00

Έφυγε από την ζωή ο γνωστός Πατρινός μουσικός Σπύρος Μπονέλης

Γεννήθηκε στην Πάτρα, εργάσθηκε σαν ηλεκτρολόγος στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών. Είχε δύο παιδιά , τον Ανδρέα και την Νικολίτσα. Ήταν πολλά χρόνια μουσικός στην Μπάντα της Πάτρας και έπαιξε ακορντεόν και μπάσο σε πολλά μαγαζιά της Πάτρας. Το αγαπημένο του όργανο ήταν η φυσαρμόνικα όπου έκανε ηχογραφήσεις σε διασκευές από ελληνικά τραγούδια.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στο Α΄Νεκροταφείο Πατρών στις 12.00 ΜΠΟΝΕΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ Ήμουνα δώδεκα χρονών άκουγα την μπάντα που ήταν τότε στο Μαρκάτο εκεί που είναι τώρα η Αστυνομική Διεύθυνση και είπα κι εγώ να πάω να γραφτώ. Μ’ άρεσε τότε η μουσική και είπα του πατέρα μου να με γράψει. Τότε ο Μαέστρος ήταν ο Καρυδάκης γιατί ήταν μια μουσική , δεν υπήρχε η Μπαντίνα. ………….

Να σας πω για του ΣΠΑΘΑΚΑ που πήγα. Του ΣΠΑΘΑΚΑ ήταν ένα κέντρο που ήταν μόνο με γυναίκες, μάλιστα τα λέγαμε «Εργαλεία!».

Ο ίδιος ο Γιώργης ο Σπάθακας έλεγε «Θα φέρω πέντε εργαλεία…να κάνουμε δουλειά». Εγώ δεν τα ‘ξερα αυτά τα πράματα. Εμείς που παίζαμε στα ευρωπαϊκά, στο ΛΙΝΤΟ στην ΠΑΡΙΖΙΑΝΑ,  κ.α. παίρναμε μεροκάματα. Εκεί δεν είχε μεροκάματα, είχε μόνο «χαρτούρα» και μένα μου φάνηκε παράξενο. Όμως όταν πήγα δεν υπήρχε ούτε ένας να χορέψει, χωρίς να πληρώσει …απαγορευότανε. Ήταν τόσες πολλές οι παραγγελίες που τρελάθηκα από τα λεφτά, παρ’ ότι   δεν πληρωνόμαστε από το μαγαζί. Γιατί άντε να παίρναμε ένα ποσό, εκεί για κάθε τραγούδι παίρναμε πενήντα!

….. Το μαγαζί το λέγανε «ΤΡΙΑΝΑ» και μάλιστα είχε μια καρτέλα που έγραφε  «Κέντρο Τριάνα, κάθε μέρα διασκέδαση» από κάτω έλεγε άλλη ταμπέλα  Β΄ Νεκροταφείο! Από το βιβλίο οι Μουσικοί της νύχτας, “Ένα αληθινό παραμύθι¨του Διονύση Μπονέλη.