«ΑΕΝΑΟΣ ΕΡΩΤΑΣ» του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

  • 1 January 1970 - 1 January 1970 | 00.00-00.00

Κυκλοφόρησε την 1η Σεπτεμβρίου, από τις Εκδόσεις «ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» η νέα δισκογραφική δουλειά του πατρινού μουσικού-τραγουδοποιού ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ,

με τίτλο «ΑΕΝΑΟΣ ΕΡΩΤΑΣ» που περιέχει 14 κομμάτια που κινούνται στο χώρο του έντεχνου, rock τραγουδιού.

Το πρώτο κομμάτι ΑΕΝΑΟΣ ΕΡΩΤΑΣ είναι ορχηστρικό, με ηλεκτρική κιθάρα και σαξόφωνο, σε ρυθμό Bossa Nova για στιγμές χαλάρωσης (LOUNGE).

Το δεύτερο «ΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ» είναι μια πολύ γλυκιά μπαλάντα αφιερωμένη στους ποιητές, σε ποίηση του φιλόλογου-ποιητή ΑΝΔΡΕΑ ΑΘ. ΛΑΖΑΡΗ.

Ακολουθούν διάφορα κομμάτια σε ποικίλους ρυθμούς και ηχοχρώματα. Σημαντική διασκευή, είναι το γνωστό παγκοσμίως ιταλικό κομμάτι του TOTO CYTUNGO σε στίχους του CRISTIANO MINELLONO «LITALIANO» (LA SCIA TE MI CANTARE) με κιθάρα, κοντραμπάσο, καχόν, επίσης το «ΑΣΠΡΟ ΚΑΡΑΒΙ» σε στίχους και μουσική της ΓΙΟΒΑΝΑΣ που το ερμηνεύει η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΖΑΡΑ.

Στα υπόλοιπα κομμάτια στίχους έχουν γράψει η ΕΛΕΝΗ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ στο (ΩΡΑ 5.40, ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΟΣ, Ο ΜΥΘΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ, ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ, ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΚΙΘΑΡΑ).

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ στο (ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ), ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΙΣΤΙΤΖΙΑΝΟΣ στο (ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ), ο ΡΟΥΣΣΟΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ στο (ΟΥΤΟΠΙΑ) και ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ στο (ΠΑΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ) σε μουσική του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ.

Όλοι οι μουσικοί, η ηχογράφηση, η κοπή, το εξώφυλλο και όλες οι λοιπές εργασίες για την παραγωγή του δίσκου έχουν γίνει στην Αχαΐα, με σκοπό την ανάδειξη του τοπικού δυναμικού στον πολιτιστικό τομέα.