Δήμαρχος καταδικάστηκε για απάτη με παιδικά βιβλία

  • 1 January 1970 - 1 January 1970 | 00.00-00.00
Πρώην δήμαρχος καταδικάστηκε για απάτη με παιδικά βιβλία
Πρώην δήμαρχος καταδικάστηκε για απάτη με παιδικά βιβλία

Ποινή φυλάκισης τριών ετών επιβλήθηκε στην πρώην δήμαρχο της Βαλτιμόρης Catherine Pugh, καθώς κρίθηκε ένοχη για απάτη με πωλήσεις των παιδικών βιβλίων της σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και φιλανθρωπικά ιδρύματα, προκειμένου να προωθήσει την πολιτική της καριέρα και να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία της για τη διεκδίκηση της δημαρχίας.

Η 69χρονη Pugh εξαναγκάστηκε σε παραίτηση τον Μάιο του 2019, τρία χρόνια μετά την εκλογή της, εν μέσω πιέσεων στο πλαίσιο μίας ομοσπονδιακής έρευνας σχετικά με μαζικές πωλήσεις των βιβλίων της, από τις οποίες αποκόμισε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Η Pugh, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έλαβε από οργανώσεις περισσότερα από 850.000 δολάρια για παραγγελίες περισσότερων από 132.000 αντιτύπων των βιβλίων της, όμως μόνο 73.200 αντίτυπα τυπώθηκαν στην πραγματικότητα.

Η ίδια παραδέχτηκε την ενοχή της στο δικαστήριο, δηλώνοντας: «Θέλω απλώς να ζητήσω συγγνώμη από τους πολίτες, τους νέους ανθρώπους, τους συνεργάτες, τους φίλους μου, από όλους όσους προσέβαλα. Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη. Έχω παραδεχτεί την ενοχή μου. Ζητώ συγγνώμη».