«Η Πάτρα στην Κατοχή και στην Αντίσταση» στο Αναγνωστήριο Bright Side την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, ώρα 19.30

  • 1 January 1970 - 1 January 1970 | 00.00-00.00

«Η Πάτρα στην Κατοχή και στην Αντίσταση» με αφορμή το ομότιτλο βιβλίο του Γιώργου Μόσχου

Με αφορμή το βιβλίο του Γιώργου Μόσχου «Η Πάτρα στην Κατοχή και στην Αντίσταση» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πικραμένος», το Αναγνωστήριο Bright Side διοργανώνει μια ομόθεμη συζήτηση,

την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, ώρα 19.30, στο φιλόξενο χώρο του (Φιλοποίμενος 45, Πάτρα).

Το εν λόγω βιβλίο ακολουθώντας ήδη την επιτυχημένη πορεία του ως εργαλείο της πατραϊκής ιστορίας κυκλοφορεί σε τρίτη συμπληρωμένη και επαυξημένη έκδοση (2016). Αυτή τη φορά εντάσσεται λειτουργικά στη θεματική ενότητα «Γνωρίζοντας την πόλη μας», πρωτοβουλία δηλαδή εκδηλώσεων και δράσεων για αναγνώστες ιστορίας και λογοτεχνίας από το Αναγνωστήριο Bright Side.

Στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί  θα συμμετάσχουν οι φιλόλογοι Γιώτα Ξυλιά και Ελένη Ροδοπούλου, μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης του Αναγνωστηρίου, ενώ θα παρευρίσκεται και ο συγγραφέας Γιώργος Μόσχος για να συνομιλήσει με το κοινό.

Το Αναγνωστήριο Bright Side και οι Εκδόσεις «Πικραμένος», λοιπόν, προσκαλούν στην εκδήλωση όσους ενδιαφέρονται για την περίοδο που ο γερμανικός ναζισμός από κοινού με τον ιταλικό φασισμό έριξε την ανθρωπότητα στην βαρβαρότητα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και στη φρικαλεότητα των σφαγών, από τις οποίες η Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή πλήρωσε το δικό της μερίδιο με εκατοντάδες εκτελεσμένους.