Η συναυλία του Ηλία Ανδριόπουλου στην Πάτρα – Απόηχος

  • 11 September 2018 - 14 September 2018 | 00.00-00.00
  • Ρωμαϊκό (Αρχαίο) Ωδείο Πάτρας

                                          ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ – ΑΠΟΗΧΟΣ

Στίχοι γραμμένοι από τον Ιθακήσιο Μιχάλη Μπουρμπούλη, τους οποίους έχει «ντύσει» με μοναδική επιτυχία  ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος, γέμισαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (χθες), το Ρωμαϊκό Ωδείο και από εκεί κάθε γωνιά της Πάτρας, ξυπνώντας μνήμες από την εποχή των «αδιέξοδων» στις λαϊκές συνοικίες κάθε πόλης .

Μία εποχή  που φαντάζει τόσο μακρινή και συνάμα είναι τόσο κοντινή στην Ελλάδα του σήμερα.

IMG_4983 IMG_5007 IMG_5150 IMG_5163 IMG_5234 IMG_6571

Το κοινό της Πάτρας στο πλαίσιο του Διεθνούς φεστιβάλ, είχε την δυνατότητα να απολαύσει μία εξαιρετική συναυλία, με τις μοναδικές ερμηνείες της Φωτεινής Βελεσιώτου και της Θεοδώρας Μπάκα.

 

Από την «Πλατεία Βάθης», στο «Μεταξουργείο», και από εκεί στον «Αγέρα στους δρόμους» και τα «Ρεμπέτικά μας», ήταν μερικές μόνο από τις μουσικές «στάσεις», στα τραγούδια που ακούστηκαν.

Συνδετικός κρίκος γι’ αυτή τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη διάρκεια της πολύχρονης διαδρομής των δημιουργών και ερμηνευτών, ήταν το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας.

Μετά από χρόνια ακούστηκαν τα «Λαϊκά Προάστια», στην ολοκληρωμένη μουσική τους γραφή.  ΄Ένα έργο σε στίχους Μιχάλη Μπουρμπούλη, που το σφράγισε μοναδικά η ανεπανάληπτη ερμηνεία της Σωτηρίας  Μπέλλου, αφού σχεδόν όλα τα τραγούδια αγαπήθηκαν, τραγουδήθηκαν και  συντροφεύουν αδιάκοπα  όλους τους Έλληνες, από το 1980 που κυκλοφόρησε ο δίσκος, μέχρι τις μέρες μας.