Με την ταινία «Pride» ξεκινά στις 7 Μαΐου το κινηματογραφικό Φεστιβάλ Outview

  • 7 May 2015 - 12 May 2015 | 08.00-03.00
  • Αθήνα
8oiu8jh7g5 87iuhy  uyjih
 
Αθήνα
Με την βρετανική ταινία Pride ανοίγει τις πύλες του στις 7 Μαΐου -για ένατη χρονιά- το Φεστιβάλ Outview, το LGBT κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας. Μέχρι τις 15 Μαΐου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος θα προβάλλονται αφιερώματα και βραβευμένες ταινίες, ενώ θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προβολές και παράλληλες εκδηλώσεις.

Η ταινία έναρξης, Pride, αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας ομοφυλόφιλων Λονδρέζων ακτιβιστών που αποφασίζει να στηρίξει τον αγώνα των ανθρακωρύχων κατά της πολιτικής της Θάτσερ σε μία μικρή πόλη της Ουαλίας.

Την ταινία θα προλογίσει ο Γιώργος Καπουτζίδης με συντελεστές της τηλεοπτικής σειράς «Εθνική Ελλάδος».
7tu98yhg 8jhtg k7ybhg
 
Το Φεστιβάλ θα κλείσει με την τουρκική ταινία Zenne Dancer που αφηγείται την πραγματική ιστορία του ακτιβιστή Αχμέτ Γιλντίζ που δολοφονήθηκε στα 26 του από τον πατέρα του επειδή ήταν ομοφυλόφιλος. 

Το Outview πραγματοποιεί φέτος αφιέρωμα στο γαλλικό ομοφυλοφιλικό ερωτικό σινεμά της δεκαετίας του 1970, ενώ στην Αθήνα θα βρεθεί ένας από τους πρωτοπόρους του, ο Φιλίπ Βαλουά. Ο σκηνοθέτης Πάνος Κούτρας θα παρουσιάσει τον Βαλουά στο ελληνικό κοινό.

Αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί, επίσης, στο φύλο και τα gender & queer politics, καθώς και στην queer οικογένεια.
jiyhuy yojuihgv
 
Δωρεάν θα προβληθούν οι ταινίες Matt Shepard is a friend of mine (Δευτέρα 11 Μαΐου)
και Out in the Night (Τρίτη 12 Μαΐου). 
 
ujignucbyf uy7u
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα προβληθούν και ταινίες ή ντοκιμαντέρ της εγχώριας κινηματογραφίας. Μεταξύ άλλων θα προβληθούν τα: La Vida Pura του Παναγιώτη Ευαγγελίδη, οι δύο μεγάλου μήκους ταινίες του Τηλέμαχου Αλεξίου, Αφροδίτη στην Αυλή και Βασίλισσα Αντιγόνη, και οι μικρές μήκους Fawns του Θανάση Τσιμπίνη και Ξύλινο Κουτί του Παναγιώτη Κουντουρά.
kghmnjfbh kyujihug umn

Να σημειωθεί, ότι δεν θα υπάρχει προπώληση. Η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας την περίοδο του φεστιβάλ. 

Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ (ανά προβολή), 8 ευρώ (Ημερήσιο), 6 ευρώ (Φοιτητικό), 50 ευρώ (Διαρκείας). Στους ανέργους η είσοδος στις απογευματινές προβολές (οι πρώτες προβολές της κάθε ημέρας) θα είναι ελεύθερη με επίδειξη της κάρτας ανεργίας.