“Ο Κρίκος” Twist & Fold // aerilal silks improvisation “Περιστοφή και Αναδίπλωση” 13 – 14 Ιανουαρίου 2018 18:00-20:30

  • 13 January 2018 - 14 January 2018 | 00.00-00.00
  • Σαχτούρη 21

"Περιστοφή και Αναδίπλωση", είναι ο τίτλος μιας σειράς διερευνητικών σεμιναρίων πάνω στην εναέρια κίνηση. Στο σεμινάριο αυτό, το όργανο διερεύνησης είναι τα πανιά, πάνω στα οποία θα χειριστούμε τεχνικές αναδίπλωσης και περιστροφής γύρω από άξονες, με στόχο τον έλεγχο του κέντρου μας, τη βελτίωση της αντοχή μας, την κατοχύρωση της ασφάλειας μας και την συγκέντρωση στην ποιότητα της κίνησης μας. 

hufgbbhb

Θα χρησιμοποιήσουμε τεχνικές χαλάρωσης και αφύπνησης του σώματος μας, προκειμένου να οδηγηθούμε σταδιακά στον ταυτοχρονο έλεγχο διαφορετικών σημείων του σώματος μας, με ταχύτητα και ακρίβεια, όπως απαιτεί η τέχνη των εναέριων ακροβατικών.

Για την κινητική μας έκφραση θα αναζητήσουμε ερεθίσματα τόσο στο νοητικό όσο και στο βιωματικό μας αρχείο, χωρίς να ακολουθήσουμε συγκεκριμένες νόρμες. Στόχος του σεμιναρίου είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να δομήσουν το προσωπικό τους κινητικό λεξιλόγιο, καθώς και να τους εισάγει στην ιδέα της σύνθεσης των κινήσεων αυτών σε χορογραφημένη έκφραση, με τη χρήση των πανίων. 

Δομή μαθήματος:
Αρχικά θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο ζέσταμα, προκειμένου να προετοιμαστούμε σωστά για τις απαιτήσεις των ασκήσεων. Μέσα από τεχνικές αυτοσχεδιασμού οι συμμετέχοντες καλούνται να αντιληφθούν τις προσωπικές τους αναγκες και να οδηγηθούν στην καλύτερη προετοιμασία του σώματός τους για τη συνέχεια του μαθήματος.


Σάββατο 13 Ιαν 18:00-20:30

2,5 ώρες


Ασκήσεις προετοιμασίας και ενδυνάμωσης σχετικές με τους συνδυασμούς που θα παρουσιαστούν ως αποσπάσματα χορογραφίας. Εισαγωγή στο συνδυασμό-ροή (combo) με παραλλαγές και έμφαση στις λεπτομέρειες. 

Πρωτοβουλία στην κίνηση. Εστιάζοντας στο κομμάτι τις ασφάλειας και της πλήρους κιναισθητικής αντίληψης κατά την εναέρια θέση, θα μάθουμε να ορίζουμε με σαφήνεια την εξέλιξη των κινήσεων μας. 


Κυριακή 14 Ιαν. :

2,5 ώρες


Οι συμμετέχοντες θα συνεχίσουν να δουλεύουν πάνω στη χορογραφία της προηγούμενης μέρας. Θα πειραματισούμε με διαφορετικές ταχύτητες και ηχητικά ερεθίσματα, ώστε να παρατηρήσουμε τις αλλαγές στην ποιότητα της κίνησης μας και σταδιακά να καταλήξουμε σε μια προσωπική χορογραφημένη επιλογή. 

Στο τέλος κάθε μαθήματος θα αφιερώσουμε χρόνο για χαλάρωση και ανακούφιση του σώματος από την έντονη άσκηση.


Συμμετοχή: με Drop in (μια από τις δύο μέρες) 25 ευρώ 

διήμερο 40 ευρώ

Απαραίτητη η κράτηση, καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. 

Για πληροφορίες-κρατήσεις επικοινωνήστε εδώ: 697 913 7979

"Ο Κρίκος"  Τέχνες και ψυχαγωγία Σαχτούρη 21 και Ρήγα Φεραίου Πατρα