Περιπλανήσεις σήμερα στον Πολυχώρο Κρίκο

  • 30 June 2018 - 30 June 2018 | 21.45-23.00
  • Σαχτούρη 21

35229172_2115766138741883_8173324568174264320_n

«Περιπλανήσεις»

13 περιπλανώμενες γυναίκες, ακροβατούν και χορεύουν σε ένα μουσικό ταξίδι ανά τις ηπείρους.
Στην αναζήτηση αυτή τα μονοπάτια τους θα διασταυρωθούν, θα τις φέρουν κοντά και ποιος ξέρει; …ίσως στο τέλος τις ενώσουν!


Θα ξυπνήσουν στη Μαύρη Ήπειρο και το ταξίδι τους θα ξεκινήσει μέσα στον αφρικάνικο πολιτισμό. Για να επιβιώσουν θα εισχωρήσουν και θα αφομοιωθούν από μια τοπική φυλή.
Θα χαθούν στα παζάρια της Κωνσταντινούπολης και σαγηνευμένες από τις παραδοσιακές μουσικές θα βρεθούν να λικνίζονται σε ανατολίτικους ρυθμούς κρεμασμένες από ένα κομμάτι ύφασμα!
Ο διαπεραστικός ήχος από τις γκάιντες και το άρωμα από ουίσκι θα τις μεταφέρουν στη γηραιά Αλβιόνα και μεθυσμένες θα παραδοθούν σε ένα ξέφρενο σκωτσέζικο γλέντι!
Μια ταξιδιώτισσα, ακροβατώντας πάνω σε ένα σχοινί, θα φτάσει έως τα βάθη της Ινδίας. Και από εκεί, στη γειτονική Αραβία, 5 κοπέλες βρίσκονται γειωμένες στο έδαφος, πέφτουν, σηκώνονται , ξαναπέφτουν, ξανασηκώνονται και καταλήγουν να χορεύουν ρυθμικά αμανέδες.
Το ταξίδι τους περνά από τα δικά μας Βαλκάνια, με ήχους χάλκινους και τσιγγάνικους ακροβατικούς χορούς, και τις μεταφέρει στον Ιταλικό Νότο, όπου επιδίδονται σε ένα εκστατικό χορό για να θεραπευτούν από το θανατηφόρο τσίμπημα της αράχνης "Ταραντέλας".
Ώσπου μια κοπέλα ντυμένη στα κόκκινα θα φτάσει μέχρι την Ισπανία για να μας μαγεύσει με το φλογερό εναέριο flamengo της.
Το μακρύ ταξίδι κάνει τον κύκλο του φτάνοντας εδώ, στην Ελλάδα και στην όμορφη Κρήτη, με έναν χορό ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα, ανάμεσα σε έδαφος και αέρα, ανάμεσά μας…..!

Σάββατο 30 Ιουνίου 21.30
Είσοδος ελεύθερη
«ΚρίΚος»-Σαχτούρη 21

Μια παράσταση από τις μαθήτριες των εναέριων ακροβατικών & σύγχρονου χορού.

Συντελεστές:

Χορογραφίες: Κερασία Τριανταφύλλου & Μαρία Τζώρα
Μουσική επιμέλεια : Βαγγέλης Μουρελάτος DarkMatters – GR
Φώτα : Ιωάννης Αναστασόπουλος
Επιμέλεια Φωτογραφίας: Αφροδίτη Νερολόγου