Πραγματοποιήθηκε η μουσικοχορευτική παράσταση τα «Κοχύλια του Αιγαίου»

  • 25 May 2017 - 28 May 2017 | 00.00-00.00
  • Πάτρα

Σεργιάνι στην ελληνική παράδοση περιελάμβαναν τα «Κοχύλια του Αιγαίου»,    η μουσικοχορευτική παράσταση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (24/5), στον κήπο του Σκαγιοπουλείου Κληροδοτήματος, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2017, σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

DSC_0811 DSC_0812 DSC_0817 DSC_0829

Τη σκυτάλη των εκδηλώσεων, στην ενότητα «Τα Παιδία Παίζει», πήρε το πολιτιστικό δίκτυο Δημοτικών Σχολείων 11ου, 16ου, 32ου, 35ου, 48ου, 56ου  και 65ου, οι μαθητές των οποίων παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς που διδάχτηκαν στη διάρκεια του σχολικού έτους.

Με ζωντανή παραδοσιακή μουσική συμμετείχε το μουσικό σχήμα «Απηλιώτικη  Πνοή», καταθέτοντας το δικό του στίγμα στη γιορτή.

Σειρά απόψε έχουν οι  Χ-Saltibagos που θα διασκεδάσουν τα παιδιά  στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, όπου από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ, δυο ξυλοπόδαροι, ένας κλόουν, δυο ζογκλέρ και δυο άτομα που θα κάνουν face painting, θα απασχολήσουν τα παιδιά  με παιχνίδια, ζογκλερικά και ακροβατικά.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν αύριο  Παρασκευή 26 Μαΐου  στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου. Στις 6.30 το απόγευμα θα  ξεκινήσουν «Δράσεις για παιδιά» οι οποίες περιλαμβάνουν το θεατρικό παιχνίδι «ο υπερόπτης κούνελος»,  μια διαδραστική θεατρική εκδοχή του μύθου «ο λαγός και η χελώνα», με πολύ παιχνίδι και απίστευτους γρίφους.

Στις 7.30 το απόγευμα, θα ακολουθήσει μία ακόμα δράση με τίτλο  «το δικό σου παραμύθι». Πρόκειται για ένα ταξίδι στο οποίο …βρίσκονται διαφορετικά γράμματα και όλα τα παιδιά φοράνε στο λαιμό τους από ένα. Τα γράμματα γεννούν λέξεις, οι λέξεις φτιάχνουν προτάσεις και οι προτάσεις ολοκληρώνουν το παραμύθι των παιδιών.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις  είναι ελεύθερη.

Υπενθυμίζεται ότι οι προγραμματισμένες για σήμερα και αύριο (25-26/5) παραστάσεις από την Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠΑΤΡΑΣ,  στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου ακυρώνονται,  λόγω κωλύματος σπουδάστριας-ηθοποιού.