Το film «Zeroside» της Ελενας Μπονελη συμμετέχει ήδη σε τρία φεστιβάλ

  • 1 January 1970 - 1 January 1970 | 00.00-00.00

pelop.gr

Το film «Zeroside» της Ελενας Μπονελη συμμετέχει ήδη σε τρία φεστιβάλ

Το film «Zeroside» της Ελενας Μπονελη συμμετέχει ήδη σε τρία φεστιβάλ

Η μόδα είναι το πρόσωπο της κοινωνίας κάθε εποχής. Εφήμερη και εντυπωσιακή, αποτυπώνει τις τάσεις που επικρατούν εκείνη την χρονική στιγμή, ενώ πολλές φορές κάνει κύκλους, φέρνοντας και πάλι στην επικαιρότητα trends και εμφανίσεις του παρελθόντος, ή κάνει ένα βήμα στο μέλλον αποκωδικοποιώντας με τον δικό της τρόπο το αύριο και το πώς αυτό θα μοιάζει.
Μπορεί να φαίνεται ότι η μόδα να φαίνεται κάτι το επιφανειακό, αλλά στο πέρασμα των χρόνων έχει αφήσει σημαντικές δημιουργίες και στον εικαστικό τομέα αλλά και στον κινηματογράφο.
Στο δεύτερο μέρος έρχεται να συμβάλει και μια Πατρινή δημιουργός, η γνωστή φωτογράφος και σκηνοθέτης Ελενα Μπονέλη, με την ταινία της «Zeroside». Ηδη η ταινία επιλέχθηκε να συμμετάσχει σε τρία φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, η ταινία θα προβληθεί στο Athens Fashion Film Festival, στο The Set NY (Chelsea, New York City) αλλά και στο Sarajevo Fashion Film Festival, όπου ανάμεσα σε 85 ταινίες είναι υποψήφιο για βραβείο καλύτερου μοντάζ! Σημειώνεται πως επειδή η ταινία ακόμα δεν υπάρχει σε κάποια online πλατφόρμα καθώς προς το παρόν συνεχίζει τη διαδρομή της στα φεστιβάλ.
 
Η ιστορία του φιλμ μόδας «Zeroside» διαδραματίζεται στο μέλλον, όπου πολλά από τα σημερινά στοιχεία έχουν εξαφανιστεί και παρατηρούμε ένα απόκοσμο περιβάλλον χωρίς ιδιαίτερα στοιχεία της φύσης ή ανθρώπινα.
 
Το κύριο ρόλο τον έχουν δυο μοντέλα με σχεδόν άφυλα χαρακτηριστικά
και φουτουριστική στιλιστική διάθεση. Παρουσιάζεται ένα
ατμοσφαιρικό φουτουριστικό φιλμ στην σύγχρονη εποχή με κέντρο την ανθρώπινη επικοινωνία.
 
Συντελεστές: σκηνοθεσία: Ελενα Μπονέλη, κινηματογράφηση: Μιχάλης Γκατζόγιας, μοντάζ: Ελενα Μπονέλη, fashion editor Θάνος Κουτσολάμπρος (D-tales Creative Agency), μοντέλα: Natalia και Alwine (Dmodels Agency), make up artist και hair stylist: Αγγελική Τρικόγια, σχεδιαστές: Vasilis Karelas και EMCI by Margarita Priftaki, βοηθός στυλίστα: Evi Tane, σχεδιασμός ήχου: Snel, τίτλοι: Paul Polotsanin.
 
Η Ελενα Μπονέλη είναι απόφοιτη του τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Πτυχίο και Master). Εχει δουλέψει σε μεγάλες παραγωγές και φωτογραφίσεις. Εχει φωτογραφίσει παραστάσεις θεάτρου, συναυλίες και καλλιτέχνες. Εχει σκηνοθετήσει μικρού μήκους ταινίες και έχει βραβευτεί και ως σκηνοθέτης και ως φωτογράφος.
 
Επηρεασμένη από πολλές ταινίες λόγω ότι σπούδασε στην Σχολή κινηματογράφου Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης της αρέσουν τα εναλλακτικά κάδρα και δοκιμάζει project σε ανεξάρτητες παραγωγές.
 
Εχει επαγγελματική ειδίκευση απο την σχολή φωτογραφίας «Οραμα» στο Commercial & Advertising με πολύ γνωστούς Ελληνες φωτογράφους και τώρα δουλεύει στην Αθήνα ως ανεξάρτητη επαγγελματίας σαν σκηνοθέτις και φωτογράφος. Επίσης έχουν δημοσιευτεί και φωτογραφίες της στο Φωτογραφικό λεύκωμα της Ε.Φ.Ε του 2020 και είναι μέλος της εταιρειας Ελλήνων Σκηνοθετών (Greek Director’s Guild) . Τελευταίες επαγγελματικές συνεργασίες ειναι με Lak (Lakis Gavalas), Desiree, Mya collection, Beat, Libratone. Δουλειά της μπορεί να δει κανείς στο site της: www.bonelli-arte.com αλλά και στο instagram της: https://www.instagram.com/bonelli_elena_/?hl=el
Alexandra Panagopoulou
Thank you
Peloponnisos Newspaper – Εφημερίδα Πελοπόννησος
&
Alexandra Panagopoulou
🙏🙏