«Ω! τι κόσμος μπαμπά» από το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων στις 4 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου, στις 7.30 στην «Αγορά Αργύρη» Πάτρας

  • 1 January 1970 - 1 January 1970 | 00.00-00.00

«Ω! ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΑΜΠΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ

Θεατρική παράσταση με τίτλο «Ω! τι κόσμος μπαμπά» θα παρουσιαστεί

από το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων

την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου και το Σάββατο 2 Μαρτίου,

στις 7.30 το απόγευμα, στην «Αγορά Αργύρη»,

στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων- Πατρινό Καρναβάλι 2019.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πρόκειται για τη νέα παραγωγή που έρχεται να παρουσιαστεί στο ευρύτερο κοινό της Πάτρας μετά τις επιτυχείς παραστάσεις του Θεατρικού Εργαστηρίου Ανηλίκων της Πολυφωνικής, με το έργο: «Κροκοδειλοπτηνοφιλίες». Αυτή τη φορά από το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων.

Η παράσταση βασίζεται στη σαρκαστική σάτιρα του Κώστα Μουρσελά: «Ω! τι κόσμος μπαμπά». Επί σκηνής μεταφέρονται τα αποσπάσματα του έργου: «Ομολογία», «Κατάσταση Πένθους», «Η Συγγραφέας» και η «Cola-Cola». Πρόκειται περί μιας σαρκαστικής, ανθρώπινης όσον και εμβληματικής σάτιρας του Κώστα Μουρσελά, γραμμένης σε μια δύσκολη περίοδο της ελληνικής ιστορίας (την περίοδο της δικτατορίας 1967-1974) και η οποία εξακολουθεί να παραμένει διαχρονική και επίκαιρη, τόσο για το περιεχόμενό της, όσο και για τη μοντέρνα γραφή της.

Οι συντελεστές του έργου: «Ομολογία»: Χάρης Κανελλόπουλος, Κώστας Οικονομόπουλος, Ιάσονας Πανέτας- Φελούρης, Διονύσης Τουλιάτος. Σπήκερ: Χρήστος Ξάνθης.

«Κατάσταση Πένθους»: Αγγελική Παναγιωτακοπούλου και Γιώργος Καριώρης, Σοφία Οικονόμου και Κώστας Οικονομόπουλος.

«Η Συγγραφέας»: Αγγελική Λινάρδου. «Cola-Cola»: Δήμητρα Γκολφινοπούλου, Αθηνά Καβαλιεράτου, Αλεξία Κατριμπούζα, Αντωνία Κατριμπούζα, Γιούλη Λιοπύρη, Χριστίνα Λυκούδη, Δαμάντα Μαγιώνου, Αγγελική Παναγιωτακοπούλου και Λορεάνα Τσούκα.

Η σκηνοθεσία του έργου είναι της Αθηνάς Καλλιμάνη- Γεωργιτσοπούλου, ενώ η ενδυματολογική επιμέλεια της Δόμνας Τεκτωνίδου και της Θεατρικής ομάδας. Θα μετάσχουν οι μουσικοί της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Οργανισμού: Δημήτρης Αγγελόπουλος, Γιάννης Ησαίας, Λεωνίδας Λυμπερακίδης, Σωτήρης Μανουδάκης.