2 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου – Ο Αλιβάνιστος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη Την Μεγάλη Δευτέρα στο θέατρο Μπάρρυ , στις 6:00 μ.μ.

  • 2 April 2018 - 2 April 2018 | 18.00-18.00
  • Σανταρόζα 7

2 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου

Ο Αλιβάνιστος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Την Μεγάλη Δευτέρα στο θέατρο Μπάρρυ , στις 6:00 μ.μ.

Από τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ και τους Σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

fbposterAlexandros_Papadiamantis

Αν με πάρεις στα χέρια σου, είμαι φτερούγες και αγκαλιάζω. Αν με κλείσεις στην καρδιά σου, είμαι φλόγα και ζεσταίνω. Αν με βάλεις προσκέφαλό σου, είμαι φύλακας άγγελός σου. Αν σου γίνω θύμηση, σ’ ευχαριστώ που μ’ έκανες ψυχή σου…

Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ του Δήμου Πατρέων, σε συνεργασία με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας και την Δραματική του Σχολή,  παρουσιάζουν τον Αλιβάνιστο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη,  τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 στο θέατρο Μπάρρυ. Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

Πρόκειται  για μία διασκευή του γνωστού πασχαλινού διηγήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, με ήρωα τον μοναχικό Αλιβάνιστο . Έναν αντιήρωα που ζει σαν αγρίμι σε μία σπηλιά στη Σκιάθο. Αιτία ο γάμος της γυναίκας που αγάπησε, με κάποιον άλλο άνδρα  κι ένα  φιλί που πρόλαβε να της κλέψει  και του σημάδεψε τη ζωή. Όμως ο χρόνος κυλά κι αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων και την μέρα της Ανάστασης το ζευγάρι θα συναντηθεί σ’ ένα παρεκκλήσι του νησιού και η ζωή τους θα γεμίσει αγάπη και φως…

Στην παράσταση συμμετέχουν τα παιδιά του Κέντρου του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ του Δήμου Πατρέων καθώς και οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας .

Συντελεστές:

 

Γενική Επιμέλεια & Συντονισμός: Δημήτρης Σιούτης
Σκηνοθεσία:  Άγγελος Ανδριόπουλος
Σκηνογράφος: Βάλια Ψωμιάδη

Αφηγητές : Έφη Κιτσαντά , Χάρης Φραγκούλης, Άγγελος Ανδριόπουλος,
Νικόλας Τσίχλας, Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, Μαίρη Χρυσανθακοπούλου,
Τάσος Χρυσόπουλος.

 

 

Τραγούδι: Μαρία Ρούτση

Λαούτο: Γιώργος Παπαγεωργίου

Πληροφορίες:

Θέατρο: Μπάρρυ-Σανταρόζα 7 και Καρόλου

Δευτέρα 2 Απριλίου 2018, στις 6:00 μ.μ.

Πληροφορίες- Κρατήσεις: -Ταμείο θεάτρου Απόλλων: 2610 273613.

Είσοδος ελεύθερη