32οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων στο Δήμο Ζωγράφου από 5 – 24 Σεπτεμβρίου 2018

  • 5 September 2018 - 24 September 2018 | 21.30-21.30
  • Ζωγράφου

Σταθερή επιλογή, αφού πρόκειται για τη 32η συνεχή χρονιά, αποτελεί για την πόλη του Ζωγράφου, η φιλοξενία των Πανελλήνιων Θεατρικών Αγώνων Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

flyer-ceb15-front
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Κάθε βράδυ στις 21:00, από 5 Σεπτεμβρίου ως 24 Σεπτεμβρίου, στο Υπαίθριο Θέατρο του Δήμου μας, θεατρικές ερασιτεχνικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, θα παρουσιάσουν το έργο τους, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν συναυλίες και επαγγελματικές θεατρικές- μουσικοχορευτικές παραγωγές, με συντελεστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη διάρκεια των αγώνων θα διεξαχθούν από καταξιωμένους δασκάλους, δωρεάν σεμινάρια και εργαστήρια με κεντρικό άξονα το Γέλιο και την Κωμωδία.

Στις 5 Σεπτεμβρίου, η Ρίτα Αντωνοπούλου, συναντά τον σπουδαίο πιανίστα και συνθέτη θεατρικής και κινηματογραφικής μουσικής Θοδωρή Οικονόμου σε μία ξεχωριστή μουσική βραδιά, ενώ στις 6 Σεπτεμβρίου ο Παύλος Παυλίδης trio live, μας θυμίζει αγαπημένα τραγούδια από τη μουσική πορεία του.

Στις 7 Σεπτεμβρίου, τη σκυτάλη παίρνουν, ο Λευτέρης Ελευθερίου και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος δίνοντας έμφαση στο γέλιο και την κωμωδία σε ένα απολαυστικό μουσικοθεατρικό δρώμενο με τίτλο «Με Την Όπισθεν».

Στις 17 Σεπτεμβρίου, βραδιά της απονομής των βραβείων, θα απολαύσουμε το ιταλικό εκκεντρικό κωμικό ντουέτο Lucchettino, με την παράσταση «Μάγοι για μία μόνο νύχτα».

Flyer-Α5-back-725x1024
Τέλος, από τις 20 έως 23 Σεπτεμβρίου η ομάδα του θεατρικού Εργαστηρίου ΝΠΔΔ Δήμου Ζωγράφου θα παρουσιάσει τη δική της παράσταση με το έργο «Όνειρο Θερινής Νυκτός», σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Εσπίριτου.

Στις 19 Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά, και σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, θα πραγματοποιηθεί στη Βίλα Ζωγράφου, ημερίδα – συνάντηση ερασιτεχνικών ομάδων με θέμα «Ανιχνεύοντας τα όρια του Ερασιτεχνικού Θεάτρου», στην οποία θα δοθεί η δυνατότητα ανταλλαγής εμπειριών και γνώσης αλλά και καταγραφής του σημερινού γίγνεσθαι στο χώρο της ερασιτεχνικής θεατρικής δημιουργίας.

Τέλος, στις 24/9, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των 70 χρόνων του Δήμου Ζωγράφου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ: Πρωταγωνιστές και δημιουργοί της πόλης μας», αφιέρωμα σε ηθοποιούς που γεννήθηκαν ή έζησαν στου Ζωγράφου».