Ταινίες που θα πρέπει να δείτε- «Στο σπίτι» του Αθ.Καρανικόλα

  • 28 April 2015 - 4 May 2015 | 13.00-00.00
  • Βερολίνο

H ελληνική ταινία «Στο σπίτι» του Αθανάσιου Καρανικόλα που προβλήθηκε στο παράλληλο πρόγραμμα Forum, απέσπασε το βραβείο της Οικουμενικής επιτροπής.

gggggggyg gvxbj nybvtyt

Η Οικουμενική Επιτροπή απονέμει τρία βραβεία. Ένα για ταινία του διαγωνιστικού προγράμματος, ένα για το Πανόραμα και ένα για το Forum.

thfguvtc

Από το επίσημο πρόγραμμα βραβεύθηκε η γερμανική ταινία «Kreuzweg» του Ντίτριχ Μπρούγκεμαν (με ειδική μνεία στο βρετανικό «71»),

kythgrtvc ygfvgc

από το Πανόραμα βραβεύθηκε το «Calvary» του Τζον Μάικλ Μακ Ντόνα (Αγγλία) και από το Forum το «Στο σπίτι», πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Καρανικόλα ο οποίος ζει και εργάζεται στην Γερμανία.

Τα βραβεία της Οικουμενικής Επιτροπής (που στηρίζεται από την Καθολική και Προτεσταντική Εκκλησία) απονέμονται από το 1992.

Το «Στο σπίτι» αναφέρεται στην ιστορία μιας αλλοδαπής καμαριέρας (Μαρία Καλλιμάνη) η οποία απολύεται από το σπίτι των πλουσίων που υπηρετούσε επί χρόνια με αποτέλεσμα να νιώθει ότι έχει χάσει το δικό της σπίτι.

6rtrfd 8kunjhubtr ymgnfbhf

Από την πλευρά της η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) επέλεξε τo «Aimer, Boire et Chanter», τελευταία ταινία του βετεράνου Αλέν Ρενέ ως καλύτερη του διαγωνιστικού προγράμματος.

tjhugv yjhbgbdv

ghbnfhfgv munfbhg nubvdgcf

Από το Πανόραμα καλύτερη ταινία επελέγη το πορτογαλικό «Hoje eu quero voltar sozinho» του Ντανιέλ Ριμπέιρο και από το Forum η γιαπωνέζικη «Forma» του Αγιούμι Σακαμότο.